Jei jūsų kūnas yra obuolio formos, jūs paprastai nešiojate svorį vidurinėje dalyje, o krūtinė yra platesnė ir juosmuo yra mažiau išreikštas. Tikslas – pabrėžti savo stipriąsias puses ir sukurti subalansuotą siluetą. Štai keletas mados patarimų, kaip apsirengti plius dydžio obuolio formos kūno savininkėms.

Ką rengtis?

Ampyro juosmens suknelės ir viršutiniai drabužiai. Ampyro silueto drabužiai gali pabrėžti mažiausią jūsų liemens dalį ir sukurti ryškesnę formą.

Aptakios tunikos ir palaidinės. Laisvos, glotnios viršūnės, kurios švelniai apgaubia vidurinę kūno dalį, gali būti patogios ir glostančios.

V formos iškirptės. Voko ( dar kitaip trikampio) formos iškirptės patraukia akį į viršų, pailgina kaklą ir subalansuoja pilnesnį biustą.

A linijos suknelės ir sijonai. Platėjantys į apačią siluetai gali sukurti dailią formą, prasidedančią per vidurį ir išsiplėtusią ties klubais.

Apvyniojamos (susiaučiamos) suknelės ir kiti viršutiniai drabužiai. Apvyniojami drabužių stiliai gali suteikti ryškesnę juosmens liniją ir nukreipti dėmesį nuo pilvo srities.

Plačios kelnės (sijonkelnės) arba kelnės su platėjančia apačia. Truputį kliošinės arba platesnio tipo kelnės gali subalansuoti viršutinės kūno dalies proporcijas.

Tamsios spalvos kelnės ir sijonai. Tamsios spalvos apatinės dalies drabužiai vizualiai gali padėti liekninti vidurinę kūno dalį. Puikiai tiks juoda, tamsiai mėlyna, tamsiai žalia ir kitos panašios spalvos.

Ryškus papuošalai ar aksesuarai. Atkreipkite dėmesį į savo veidą ir iškirptę drąsiais papuošalais ar aksesuarais.

Ilgi megztiniai arba švarkai. Sluoksniuodamos su ilgais megztiniais ar švarkais galite sukurti vertikalias linijas, pailgindamos bendrą siluetą.

Ko vengti?

Įtempti arba suspausti diržai. Venkite diržų, kurie tvirtai susisuka aplink juosmenį, nes jie gali pabrėžti vidurį.

Aukštos apačios. Aukštos kelnės ar sijonai, kurie siekia jūsų natūralią juosmens liniją, gali atkreipti dėmesį į pilnesnį vidurį.

Aptemptos įliemenuotos suknelės. Itin aptemptos suknelės gali pabrėžti sritis, kurias norite sumažinti.

Trumpi viršutinės dalies drabužiai. Trumpos viršūnės apkūnioms moterims gali pabrėžti vidurio apvalumą. Rinkitės ilgesnius ilgius.

Stačiakampio formos viršutinės kūno dalies drabužiai arba striukės. Venkite pernelyg stačių viršūnių ir švarkų, nes jie gali suteikti papildomos apimties vidurinei daliai.

Standūs audiniai. Rinkitės audinius, kurie gerai dengia kūną, o ne kietas medžiagas, kurios gali suteikti tūrio.

Dėmesį traukiantys raštai aplink vidurinę kūno dalį. Dideli raštai arba detalės aplink obuolio formos vidurį gali patraukti nereikalingą dėmesį į šią sritį.

Atminkite, kad tai yra bendros gairės, o asmeninis stilius yra būtinas. Nesivaržykite eksperimentuoti su skirtingais stiliais, kad rastumėte tai, kas leidžia jaustis užtikrintai ir patogiai. Svarbiausia yra pabrėžti savo mėgstamas savybes ir dėvėti drabužius, kurie leidžia jaustis nuostabiai.