Renkantis sijoną plius dydžio moteriai reikia atsižvelgti į savo kūno formas, asmeninį stilių ir patogumą. Štai keli patarimai, padėsiantys išsirinkti labiausiai tinkantį sijoną.

Kai perkate didelių dydžių sijonus ar aplamai bet kokius kitus didelių dydžių drabužius, geriausia pirkti iš pardavėjo, kurio specializacija yra didelių dydžių rūbai moterims. Pirkdami didesnių dydžių sijonus iš parduotuvės, kurioje parduodami ir mažų dydžių sijonai, nerasite tinkamo pasirinkimo. Turbūt jau pastebėjote, kad apsipirkdami internetinėje didelių dydžių parduotuvėje, turėsite tikrai daugiau galimybių išsirinkti iš didesnės įvairovės. Kitas privalumas yra matyti nuotraukas, kuriose plius dydžio modelis dėvi sijoną, tada galima įsivaizduoti, kaip jis atrodys ant jūsų.

Jūsų sijonų kolekcijoje turėtų būti keli laisvalaikio ir darbiniai bei šventiniai sijonai. Įsitikinkite, kad jūsų didesnio dydžio sijonai dera prie jūsų megztinių ir palaidinių, ir apskritai papildo jūsų garderobą. Moterys, dėvinčios didelio dydžio sijonus, dažnai pastebi, kad tamsios spalvos, tokios kaip juoda, tamsiai mėlyna ir ruda, yra labiausiai tinkančios. Tokių spalvų sijonai apkūnioms moterims vizualiai lieknina figūrą.

Renkantis plius dydžių sijoną, didžiausias prioritetas turėtų būti tinkamo ilgio paieška. Turite atsižvelgti į savo ūgį. Ne visos didelių dydžių suknelės ir sijonai tinka visiems ūgiams. Jei esate žemo ūgio, jūsų didelių dydžių sijonas turės būti trumpesnis arba sukurtas specialiai žemoms plius dydžio moterims, dar vadinamoms „petit“. Ir atvirkščiai, jei esate aukštesnė nei vidutinio ūgio, ieškokite sijono, kuris tiktų aukštoms apkūnioms moterims, nes jums gali prireikti papildomo ilgio.

Ištirkite save visu ūgiu veidrodyje, kad nustatytumėte, kuri jūsų kojų sritis yra ploniausia-norėsite, kad jūsų sijono kraštelis kristų būtent ant šios vietos, jog išvaizda būtų patraukliausia. Tai gali reikšti, kad reikia susirasti didesnio dydžio sijoną, kuris krenta iki šlaunies vidurio, žemiau kelių arba blauzdos ilgio. A linijos formos sijonai yra geras pasirinkimas plius dydžio savininkėms. Taip pat dauguma apkūnių moterų renkasi pieštuko formos sijonus, nes šie stiliai yra glotnūs ir atrodo gražiai. Jūsų didesnio dydžio sijonai neturėtų būti pernelyg platūs arba stipriai klostuoti. Didelių dydžių sijonai su keliomis klostėmis dažniausiai priverčia moterį atrodyti stambesnę nei yra. Renkantis audinį, medvilnė, linas, viskozė yra geras pasirinkimas šiltam orui. Tekstūriniai žakardo sijonai, dėvimi su aukštais batais, yra geras pasirinkimas žiemos orui, tačiau tai gali būti ne pats geriausias pasirinkimas žemo ūgio moterims.

Galiausiai svarbiausia atsižvelgti į savo kūno formas ir pasirinkti sijoną, kuris leistų jaustis užtikrintai ir patogiai. Išbandydamos skirtingus stilius ir eksperimentuodamos su deriniais galite atrasti, kas jums labiausiai tinka.