Jei turite pliuso dydžio apverstą trikampį kūno formą, jūsų pečiai ir krūtinė yra platesni nei klubai, todėl susidaro apversto trikampio siluetas. Tikslas yra subalansuoti savo proporcijas, pabrėžiant apatinę kūno dalį, tuo pačiu sumažinant dėmesį viršutinėms kūno formoms. Štai keletas mados patarimų, kaip apsirengti apkūnioms moterims, turinčioms apversto trikampio figūrą.

Ką rengtis?

Tamsios spalvos viršutinės kūno dalies drabužiai. Tamsios palaidinės gali sukurti liekninančią viršutinę kūno dalį.

V formos iškirptės viršūnės ir suknelės. Voko formos (trikampės) iškirptės atitraukia dėmesį nuo pečių ir sukuria labiau subalansuotą išvaizdą.

A linijos sijonai ir suknelės. Į apačią platėjantys A formos siluetai gali suteikti klubams apimties ir subalansuoti platesnius pečius.

Plačios arba platėjančios kelnės. Apačios su plačiomis kojomis arba platėjančiomis klešnėmis gali sukurti labiau subalansuotą siluetą, padidindamos apatinę kūno dalį.

Apvyniojamos suknelės ir viršutinės dalies drabužiai. Susiaučiami stiliai gali suteikti juosmens apibrėžimo ir sukurti smėlio laikrodžio formą.

Peplum tipo palaidinės ir suknelės. Peplum stiliai gali suteikti klubams apimties ir subalansuoti platesnius pečius.

Pagražintos apačios. Apatinės kūno dalies rūbai, tokie kaip sijonai ar kelnės su puošmenomis, raštais ar detalėmis gali atkreipti dėmesį į apatinę kūno dalį.

Diržas ties klubais. Diržą dėvėkite ties klubais, kad sukurtumėte ryškesnio juosmens iliuziją. Platūs arba platėjantys džinsai. Šie stiliai gali padėti subalansuoti viršutinės ir apatinės kūno dalies proporcijas.

Ko vengti?

Viršutinės kūno dalies drabužių dalys su aukštu iškirpimu. Aukšto iškirptės viršuje gali pabrėžti pečių platumą. Vietoj to rinkitės V formos iškirptes.

Pūstos arba rauktos rankovės. Per didelės apimties rankovės gali atkreipti dėmesį į pečius. Rinkitės supaprastintus, klasikinius rankovių stilius.

Pečių pagalvėlės. Venkite viršūnių ar suknelių su pečių pagalvėlėmis, nes jos gali pabrėžti jūsų pečių plotį.

Aptemptos striukės. Itin aptemptos striukės gali išryškinti platesnę viršutinę kūno dalį, tad rinkitės stilius, kurie užtikrina subalansuotą prigludimą.

Valties formos iškirptės. Laivelio tipo iškirptės gali išplėsti pečių siluetą. Rinkitės iškirptes, kurios sukuria vertikalias linijas, pavyzdžiui, voko formos iškirptes.

Dideli bei gausūs spaudiniai ant viršutinės kūno dalies rūbų. Rinkitės mažesnius atspaudus arba vientisas spalvas ant viršutinės dalies, kad per daug nepritrauktumėte dėmesio į viršutinę kūno dalį.

Aptempti arba siauri džinsai. Itin aptempti arba siauri džinsai gali pabrėžti proporcijų skirtumą, todėl rinkitės labiau subalansuotus siluetus.

Atminkite, kad šie patarimai yra bendros gairės, o asmeninis stilius yra labai svarbus. Svarbiausia yra sukurti pusiausvyrą ir pabrėžti savybes, kuriomis jaučiatės labiausiai pasitikinti. Eksperimentuokite su skirtingais stiliais, kad rastumėte tai, kas jums labiausiai tinka ir leidžia jaustis patogiai bei stilingai.